8 Eylül 2009 Salı

ELMA TATLISI



Eğer ayva tatlısı yaptıysanız bunu bir kere de elma ile yapmayı deneyin. Elmaları soyup bir oyacak ile çekirdek yuvalarını çıkarın. Sonra yayvan bir tencereye bunları tek sıra olarak sıralayın. Elmaların üzerine kaşıkla istediğiniz miktarda şeker gezdirin. Tencerenin dibine de bir çay bardağı su koyarak kaynamaya bırakın. Önce hızlı ateşte sonra da kısarak pişirin. Suyunu çekerse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Yavaş pişince aynen ayva tatlısı gibi renkleri kızarıyor. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak elmalerın ortasına krema, kaymak veya muhallebi koyabilir üstlerine yeşil fıstık veya ceviz serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder