7 Eylül 2009 Pazartesi

ETİMEKLİ KREM KARAMEL


Malzeme: Bir paket etimek, üç bardak şeker, bir kg süt, bir bardak un, iki bardak su.
Yapılışı: İki bardak şeker teflon bir tencerede hafif ateşte yakılarak karamel yapılır. Çok koyu yapmamak gerekir. İki bardak ılık su bu karamele eklenir, devamlı karıştırarak şeker tamamen eritilir. Etimekler pyrex bir kaba tek sıra olarak dizilir ve karamel etimeklerin üzerine dökülür.
Muhallebiyi pişirmek üzere, bir kg süt, bir bardak un, bir bardak şeker güzelce karıştırılır ve devamlı karıştırarak pişirilir. Pişerken içine vanilya veya limon kabuğu rendesi eklenebilir. Muhallebi koyulaştıktan sonra ateşten alınır ve mikserle çırparak soğutulur.
Pyrexe dizilen karamelli etimeklerin üzerine bu muhallebi dökülür. İstenen şekilde süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder