19 Ağustos 2009 Çarşamba

APPLE CRUMBLE CAKE ( ELMALI KEK)




Crumble'ı için: Bir çay bardağı un (Ajda bardağı), Yarım çay bardağı şeker, yarım çay bardağı yağ (az eksik), bir çay kaşığı tarçın, hepsi bir çırpma teli ile karıştırılacak. Ekmek kırıntısına benzeyecek. Bu karışım buz dolabında bekletilecek.
Keki için gereken malzemeler: Üç büyük boy yumurta, yarım su bardağı şeker, 3/4 su bardağı eritilmiş yağ, bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu, bir tatlı kaşığı tarçın. Kekin yapılışı: Yumurtalarla şeker krema haline gelinceye kadar çırpılır. Yağı azar azar ilave edilir. Sonra un, kabartma tozu ve tarçın karıştırılır ve eleyerek sıvı karışıma eklenir. Yağlanmış kalıba dökülür.
Üstü için: İki adet elmayı soyulur ve dilimlenir, tarçınla karıştırılır. Balık sırtı biçiminde kekin üzerine dizilir. Bir avuç kuş üzümü serpilir. Onun üzerine de daha önce hazırlanan crumble'ını dökülür. 175 derece fırında pişir. (ca 45')
Not: Bu tarif yurtdışında yaşayan birinden alındığı için böyle yabancı sözcükler var denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder