19 Ağustos 2009 Çarşamba

KREP-TUĞRUL ŞAVKAY'DAN


Bu krep tarifini Tuğrul Şavkay'ın bir gazetede çıkan yazısından almıştım, denedim çok başarılı oldu. Onun anısına ismini belirterek vermek istedim.
Malzeme: 250 gr.un, üç yumurta, iki su bardağı süt, yarım su bardağı su, birbuçuk çorba kaşığı sıvı yağ, tuz veya şeker.
Un, çırpılmış yumurta ve tuz karıştırıldıktan sonra süt azar azar yedirilir. Sonra da yağ ilave edilir. Krebi pişirmeden önce su ile hamur biraz sulandırılarak pişirilir. Tava önce iyice kızdırılır. Fırça ile yağlanır. Bir kepçe hamur dökülerek tavaya yayılır. Her iki tarafı da güzelce pişirilir.
Kreplerinizi isterseniz kepekli undan da yapabilirsiniz. Servise sunmak ayrı bir sanat işi. Bu konuda kendi yaratıcılığınızı kullanacaksınız. İsterseniz içlerine harcını koyup sigara böreği gibi sarabilirsiniz veya üçgenler yapabilirsiniz. Bazen aralarına harcı koyarak üst üste dizerek pasta görünümü verebilirsiniz. İster tatlı, ister tuzlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder