19 Ağustos 2009 Çarşamba

PATATES PASTASI


Bir kg. patates haşlanır kabukları soyularak ezilir, üç büyük salatalık kabukları ile rendelenir suyu sıkılır, salatayı sulandırmaması için, bir havuç rendelenir, bir yemek kaşığı mayonez, tuz, limon suyu ile bütün malzeme karıştırılır. Bu malzemenin yarısı bir kaba yayılır. Maydonoz, dereotu, salatalık turşusu ve taze nane incecik kıyılarak karıştırılır ve yarısı bir kaba koyduğunuz ana malzemenin üstüne yayılır. Kalan patatesli karışım tekrar bunların üstüne eklenir. Dolapta bir müddet bekletilir. Servise hazırlamak için üstüne sarımsaklı yoğurt sür.ülür. Zeytinyağı, havuç ve ortasına konmuş olan yeşilliklerle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder