18 Mayıs 2009 Pazartesi

BUĞDAY SALATASI


Gerekli malzeme: Birbuçuk su bardağı buğday,üç-dört yaprak kırmızı lahana, yedi-sekiz yaprak marul, bir adet salatalık, bir su bardağı konserve tane mısır, beş-altı dal taze nane , beş-altı dal maydanoz, beş-altı dal dereotu.
Sos için: 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı hardal ,Tuz Karabiber.
Buğdayı yıkanır ve üzerini geçecek kadar su eklenip bir gece bekletilir. Suyunu süzülüp kaynar suda 25 dakika haşlanır. Lahana, marul, salatalık ve yeşillikler yıkanıp süzülür. Lahana ve marul ince şeritler şeklinde kesilir. Salatalığın kabuğu soyulmadan ince ince dilimlenir. Nane, maydanoz ve dereotu kıyılır. Malzemelerin hepsi bir kaba alınıp harmanlanır. Sos için, zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır. Salatanın üzerine gezdirip harmanlanır. Servis tabaklarına alıp salatalık dilimleriyle süsleyip servis yapılır.

1 yorum:

  1. sevgılıler sıze
    zaten bugdayı cok severdım sımdı daha cok sevıcem
    harıka bır tarıf
    bende bahceme beklerım

    YanıtlaSil